Dirigenten battle 2015

Op 9 maart 2015 werd een start gemaakt met de dirigenten battle, dit naar voorbeeld van Maestro dat op de televisie zo’n groot succes was.

 

_DSC6688
Stephanie
_DSC6691
Roel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tien dirigenten in spé hadden zich voor deze uitdaging opgegeven en in de spannende vier weken die daarna volgden werd uit deze 10 een selectie gemaakt van 4 dirigenten die op 19 april met elkaar de battle zijn aangegaan en waaruit een vakkundige jury de beste dirigent heeft aangewezen. Alle dirigenten kregen een niet al te snel stuk aangewezen in een 4-kwartsmaat zodat zij een min of meer gelijkwaardige uitgangspositie hadden. Stephanie, Roel, Toos en Ronald zouden met elkaar de strijd aangaan en het orkest zou hun kunnen op de voet volgen door sneller, langzamer, harder of zachter te spelen. We waren allemaal zeer benieuwd hoe de dirigenten het er vanaf zouden brengen en wensten ze vanaf deze plek heel veel succes toe.

_DSC6718
Toos
_DSC6721
Ronald

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Burgemeester van Heerhugowaard, de heer Han ter Heegde, ondersteunde dit initiatief van het Blazersensemble van harte en hij zou ook deze middag de baton, ofwel het dirigeerstokje hanteren. Hij dirigeerde de tango La Comparsita. Uiteraard deed hij dit geheel belangeloos en hij stond ook buiten mededingen van deze battle.

_DSC6678

Han ter Heegde, burgemeester van Heerhugowaard dirigeert ‘la Comparsita’

 

Advertentie

Een gedachte over “Dirigenten battle 2015

Reacties zijn gesloten.