Info

Het Blazersensemble is op 8 november 1984 opgericht als een blazersensemble met een paar klarinetten, een saxofoon, een bas en een grote trom met bekkens. Na enkele jaren groeide het ensemble uit tot een volwaardig harmonieorkest, maar de naam van het eerste uur “Het Blazersensemble” bleef behouden.

blazersoverzicht


Vaste optredens
Het Blazersensemble geeft jaarlijks meerdere optredens en streeft daarbij naar afwisseling in repertoire en in uitvoering. Afhankelijk van de jaarplanning houden wij al of niet in samenwerking met andere verenigingen een Kerst-, Winter-, Nieuwjaars- of Voorjaarsconcert. Daarnaast namen wij vanaf 1984 tot en met 2017 deel aan het jaarlijks terugkerend Coolpleinfestival, de vroegere CAM, de Culturele Amateur Manifestatie in Heerhugowaard. Helaas bestaat het Coolpleinfestival niet meer. Ook spelen we toepasselijke muziek tijdens de Dodenherdenking op 4 mei, bij het verzetsmonument in de wijk Zuidwijk – Huygenhoek en treden we jaarlijks een avond op voor de bewoners van Reigersdaal.
Wat ook een jaarlijks evenement is geworden is dat in de maand juli op het Coolplein het Summer Breeze festival georganiseerd wordt waar wij ook aan meedoen. Het is altijd heerlijk om bij mooi weer een buitenconcert te geven, terwijl de mensen op de terrasje rondom ons van hun drankje genieten.
De laatste jaren in de maand maart houden wij een Ensembledag. De leden van de harmonie vormen onderling verschillende combo’s en laten op een zondagmiddag hun prestaties aan elkaar horen. Het is altijd verrassend wat daar uit komt en welke instrumenten met elkaar een combo zijn aangegaan.nd5_8438_lr-edit


Ledenoproep

Mede dankzij de voortgaande uitbreiding van Heerhugowaard weten nieuwe leden, die al dan niet bedreven zijn in het bespelen van een instrument, onze vereniging te vinden. We hebben momenteel een voor harmonieorkest behoorlijke bezetting, maar de vereniging heeft steeds behoefte aan nieuwe leden. Zo zijn met name muzikanten op klarinet, trompet, trombone, en euphonium (bariton) van harte welkom. Een instrument kan eventueel door de vereniging in bruikleen worden gegeven. Ook bestaat de mogelijkheid om via de vereniging korting te krijgen op muzieklessen aan de Muziekschool. Wij repeteren wekelijks op maandagavond van 19.30 tot 21:45 uur in zaal A van COOL kunst en cultuur. Indien u interesse heeft in onze muziekvereniging bent u van harte welkom een repetitie bij te wonen na afspraak met een van onze bestuursleden. Vult u daarvoor s.v.p. het contactformulier op de contactpagina in.


Terugblik
2009
Naar aanleiding van ons 25 jarig jubileum in 2009 verzorgden wij samen met de sopraan Sabine Kirsten, soulzangeres Lisa Noya en de coverband NoClaim een spetterend optreden in Cool. Een samenwerking met de bekende semiprofessionele KLM Orkest resulteerde in die tijd ook in bijzondere optredens.

2010
Dat wij naar nieuwe wegen zoeken ten aanzien van optredens en uitvoering bewijst het Najaarsconcert van oktober 2010. Samen met koor en orkest Kogge Klassiek hebben wij het concert “Opera a la Carte” uitgevoerd, waarbij gelijktijdig op een groot scherm een presentatie werd gegeven van teksten en beelden uit de opera La Sonnambula van de componist Vincenzo Bellini.

2011
In 2011 verzorgden wij samen met harmonie Aurora uit Koedijk, ter gelegenheid van hun 120 jarig bestaan, een feestelijke uitvoering van “Een Rondwandeling door de Efteling” in De Binding in Koedijk en later dat jaar nog eens in het Huygens College in Heerhugowaard.

2012
In februari 2012 gingen wij een samenwerking aan met een harmonievereniging in Langedijk dat resulteerde in een spetterend optreden in “de Binding” met de mooie naam “the Lucky Postman”.

2015
In april 2015 hebben wij een heuse dirigenten-battle georganiseerd. Beginnende met 10 amateur dirigenten, die tijdens een reguliere repetitie van het orkest op het podium streden, mochten uiteindelijk 4 dirigenten in spe de baton hanteren. De terechte winnares kreeg een staande ovatie van zaal en orkest.

2018
In november van dit jaar zijn wij de samenwerking aangegaan met Balletschool Heerhugowaard. Wat een groot spektakel is dit geworden. Op een gegeven moment stonden er meer dan 100 dansers en danseresjes op het toneel van Cool kunst en cultuur. Tijdens dit “Balletschool danst met live-orkest” concert speelden we van klassiek tot modern, en van jazz tot pop. Na de pauze speelden we “Peter en de Wolf” waarbij de Balletschool het hele verhaal op het podium mee danste. 

2019
Dit jaar bestonden we alweer 35 jaar en hebben we een prachtig jubileumconcert gehad i.s.m. onze plaatselijke collega-vereniging fanfare Hou en Trouw, en ook mochten we weer op de samenwerking van Balletschool Heerhugowaard rekenen. Het werd een mooi concert met veel bezoekers in Cool kunst en cultuur. 
Naast dit jubileumconcert hebben wij een prachtig concert neergezet in de Hervormdekerk aan de Middenweg in Heerhugowaard. Hierbij gingen wij de samenwerking aan met Melissa Venema en Dub de Vries. Het concert werd goed bezocht en was een groot succes. 

nd5_8469_lr-edit


Vrienden van het Blazersensemble
Mensen die de vereniging  willen steunen zijn voor een vereniging als Het Blazersensemble onontbeerlijk. Wij hebben hun financiële ondersteuning hard nodig. Mede dank zij hen is het Blazersensemble uitgegroeid tot het orkest dat we nu zijn.  Draagt u Het Blazersensemble een warm hart toe en wilt u daarvoor een bijdrage geven? Dan kunt u ons een bericht sturen via onze contactpagina.


Contributie
De basiscontributie voor volwassen leden is €177,-.


Advertentie