Dirigent

… van het Blazersensemble is Steffen Snip.

nd5_8435_lr-edit

Steffen studeerde aan het Alkmaars conservatorium klarinet bij Arjan Kappers en Harmonie-Fanfare directie bij Jan Schut.

Steffen werkte als muziekdocent en directeur bij Stichting muziekschool Stede Broec. Van 1994 tot en met juli 2020 doceerde hij daar klarinet, saxofoon en blokfluit. Op 1 september 2020 is er een nieuw Docenten Collectief gestart in Stede Broec waar hij klarinet, saxofoon en blokfluit doceert.

Hij is dirigent van harmonieorkest “Het Blazersensemble” te Heerhugowaard en muziekvereniging “De Toekomst” te Sint Maarten.

Als muziektherapeut werkt Steffen bij jeugdzorg instelling Connect2care te Heerhugowaard sinds juni 2020.

Daarnaast maakt hij als klarinettist, samen met sopraan Sabine Kirsten, deel uit van het trio “TriColore”. Ook speelt hij klarinet en saxofoon in de groep “Jadenk”, die volksmuziek speelt met jazz en blues invloeden. Sinds een paar jaar speelt hij in het klarinetkwartet “Focus”. Momenteel bespeelt hij de sopraan-alt en baritonsaxofoon in de band Cheap Thrills. Deze band speelt muziek van Frank Zappa.

Verder werkt hij als freelance klarinettist, saxofonist en dirigent en is een veelgevraagd solist, arrangeur, gastdocent en jurylid.

nd5_8450_lr-edit

Advertentie